Skip to main content
Međunarodna konferencija u Beogradu

Naplata potraživanja u Evropi

U organizaciji Komore javnih izvršitelja Srbije i tehničkoj organizaciji „Lyceum iuris” u hotelu „Hilton” u Beogradu održana je Međunarodna konferencija o naplati potraživanja u Evropi. 

Učesnici skupa su razgovarali na temu na koji način privredni subjekti mogu prinudno ostvariti svoja nenaplaćena potraživanja u Evropi. 

Na konferenciji je prvo govorila Aleksandra Trešnjev, predsednica Komore javnih izvršitelja Srbije, a zatim je uvodnu reč imao profesor dr Nikola Bodiroga, vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Predstavili su se i izvršitelji iz Litvanije, Nemačke, Holandije, Velike Britanije, Belgije, Bugarske, Italije, Francuske i Španije. 

Usledila su pitanja i diskusija o problemima i načinima naplate potraživanja u zemljama Evrope. 

Osim javnih izvršitelja, Međunarodna konferencija o naplati potraživanja u Evropi okupila je i veliki broj advokata, predstavnika privrednih društava i zavidan broj predstavnika pravosuđa. 

Skup je bio namenjen poslovnim ljudima, rukovodiocima malih i srednjih preduzeća, direktorima, višem i srednjem menadžmentu u sferi upravljanja finansijskim i pravnim poslovanjem privrednih subjekata, licima na poslovima prodaje robe sa odloženim plaćanjem i sličnim poslovima. 

Moderator susreta bio je Damir Šite, javni izvršitelj iz Srbije, a u okviru foto-reportaže sa ove konferencije prenosimo vam i neke od utisaka koje su zapisali učesnici. 

- Bilo je izuzetno korisno prisustvovati Međunarodnoj konferenciji o naplati potraživanja. Nastojaću da prenesem mojim komitentima ono što sam saznala, a uz vašu organizaciju osećala sam se predivno – napisala je Sandra iz Privredne mreže. 

- Konferencija je bila stvarno na finom nivou, trajalo je optimalno i bilo je lepo koncipirano da drži pažnju – utisak je Marije. 

Uz zahvalnost na gostoprimstvu i dobroj organizaciji iz Advokatske kancelarije Vuković&co. su poručili da se raduju predstojećim događajima u okviru „Lyceum iuris-a”. 

Kroz intimne razgovore sa sudijama, advokatima, pravnicima praktičarima, duboko smo zaronili u profesiju

Aktuelnosti i gorući problemi u sferi prava i društva uopšte.

Izveštavanje sa lica mesta, delić atmosphere sa stručnih savetovanja i drugih skupova u okviru pravne delatnosti

Osvrti i stručne kritike u domenu kulture i umetnosti

Eminentni stručnjaci vode Vas kroz pravne teme

Kratka forma u kojoj dva sagovornika nezavisno odgovaraju na ista pitanja, svako iz svog ugla

Svojevrsni rečnik pravnih termina

Problemi i moguća rešenja za smanjenje negativne međunacionalne tolerancije u praksi iz ugla pravnika praktičara

Besplatno!

U mogućnosti ste da potpuno besplatno, na Vašu kućnu adresu, primate naredne brojeve časopisa „Kolega“. Ukoliko pak želite da prestanete da primate naš časopis, obratite nam se putem adrese elektronske pošte.

Ukoliko se prijavite, na Vašu adresu će svaka tri meseca, stići bilten Kolega koji će Vas uputiti u aktuelnosti iz Vaše struke.