Skip to main content
Uspešno angažovanje

„Lyceum iuris“ na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Izdavačka kuća „Lyceum iuris” predstavila se publici i čitaocima raznovrsnim i korisnim programom na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga i ljubiteljima prava približila je svoje aktivnosti. 

Prvo učešće na značajnoj manifestaciji „Lyceum iuris” obeležio je uspešnim angažovanjem, korisnim konsultacijama o specijalističkim kursevima strukovnog engleskog jezika, predstavljanjem sajamskog izdanja Izvori engleskog prava, potpisivanjem knjiga, nagrađivanjem čitalaca i sa još mnogo toga što je privuklo veliku pažnju praktičara iz sfere prava, ekonomije, računovodstva i informacionih tehnologija. Posetioce štanda očekivalo je i sajamsko izdanje časopisa iz oblasti prava – Kolega.

Prvi dan Sajma započeo je potpisivanjem knjige U ime naroda Miodraga Majića, dok je drugi dan bio rezervisan za potpisivanje knjige Ekstenzivnost hipoteke autorke Sandre Tanasković Savić. Posetioce Sajma privuklo je predstavljanje sajamskog izdanja Izvori engleskog prava Damira Šitea koji nakon deset godina uspešne karijere piše o temi o kojoj se malo pisalo, te je zainteresovanost čitalaca već uveliko bila prisutna. Knjiga odgovara na pitanja o osnovnim aspektima engleskog prava, razjašnjava moguće nedoumice o tom pravnom sistemu i navodi na upoznavanje i približavanje tom misterioznom svetu pravnika.

Jedna od važnijih aktivnosti „Lyceum iuris-a” na Sajmu bile su konsultacije za Standard Legal English i Advanced Legal English kurseve. To je pogotovo bilo značajno za posetioce koji su se dvoumili oko nivoa znanja iz oblasti engleskog prava, a posetiocima se svideo i test kojim su imali mogućnost provere svog znanja. Iz iskustva sagovornika, pomenuti kviz je bio od velike pomoći kada je u pitanju odabir idealnog kursa za njih.

 – Bila je čast i zadovoljstvo učestvovati na 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji je ove godine oborio prošlogodišnji rekord, kao i biti jedan od direktnih 490 izlagača na manifestaciji koja promoviše obrazovanje i književno stvaralaštvo. Kako je izjavila generalna direktorka Beogradskog sajma Danka Selić, ove godine bilo je održano 685 programa, što je čak za 70 više nego prošle godine. Veliki značaj ima činjenica da je upravo „Lyceum Iuris” doprineo tome i ljubiteljima prava približio svoje aktivnosti, uticao na edukaciju i razvoj profesije koja nas svakim danom iznova oduševljava – poručuju iz „Lyceum iuris-a”.

Kroz intimne razgovore sa sudijama, advokatima, pravnicima praktičarima, duboko smo zaronili u profesiju

Aktuelnosti i gorući problemi u sferi prava i društva uopšte.

Izveštavanje sa lica mesta, delić atmosphere sa stručnih savetovanja i drugih skupova u okviru pravne delatnosti

Osvrti i stručne kritike u domenu kulture i umetnosti

Eminentni stručnjaci vode Vas kroz pravne teme

Kratka forma u kojoj dva sagovornika nezavisno odgovaraju na ista pitanja, svako iz svog ugla

Svojevrsni rečnik pravnih termina

Problemi i moguća rešenja za smanjenje negativne međunacionalne tolerancije u praksi iz ugla pravnika praktičara

Besplatno!

U mogućnosti ste da potpuno besplatno, na Vašu kućnu adresu, primate naredne brojeve časopisa „Kolega“. Ukoliko pak želite da prestanete da primate naš časopis, obratite nam se putem adrese elektronske pošte.

Ukoliko se prijavite, na Vašu adresu će svaka tri meseca, stići bilten Kolega koji će Vas uputiti u aktuelnosti iz Vaše struke.