Skip to main content

Broj 5

Koliko se zaista poštuju prava radnika i koliko su radnici zaštićeni i poštovani? Oblast prava u kojoj pravo i pravda nisu isto, potkrepljuje i činjenica da smo svi svedoci nezakonitih otkaza, predugih sudskih sporova, kršenja propisa zaštite na radu i niza drugih nepravilnosti koje država izbegava da uredi.

Svedoci smo i činjenice da je u XXI veku, pored niza međunarodnih i naših zakonskih propisa, pravo na rad najugroženije. Po navodima prof. dr Zorana Ivoševića izmenama našeg Zakona o radu iz 2014. godine pogoršan je položaj radnika, ali ne u meri u kojoj njihov položaj pogoršava praksa u primeni istih odredbi.

I za kraj, sve dok ne shvatimo da je ljudski resurs, odnosno radnik i njegovo pravo na rad od suštinskog značaja, promene će biti gotovo nemoguće.

Broj 5
Sudija Aleksandar Trešnjev - Krivično odeljenje Višeg suda u Beogradu

Nezavisnost sudija je pravo svih građana

Sagovornici

Aleksandra Trešnjev

Predsednica Komore javnih izvršitelja Republike Srbije
Komora javnih izvršitelja Republike Srbije
Tekst
Biljana Vučković
Sagovornici

Tomislav Žigmanov

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini
Demokratski savez Hrvata u Vojvodini

Prof. dr Dragoljub Popović

Profesor

Besplatno!

U mogućnosti ste da potpuno besplatno, na Vašu kućnu adresu, primate naredne brojeve časopisa „Kolega“. Ukoliko pak želite da prestanete da primate naš časopis, obratite nam se putem adrese elektronske pošte.

Ukoliko se prijavite, na Vašu adresu će svaka tri meseca, stići bilten Kolega koji će Vas uputiti u aktuelnosti iz Vaše struke.